maandag 9 juni 2008

Etappe 1, 60kms, 2.100hms

Het "nadeel" van een goed klassement is dat je bij de laatste mag vertrekken en die gasten vliegen je na een tijd toch voorbij. Met het resultaat van vandaag zal dit wel al een beetje rechtgetrokken worden.

De etappe van vandaag brengt ons langs de kust naar de start van de PS en vandaar gaat het direct over in "very fast up & downhill", dat doet toch pijn. Het zicht is prachtig, achter mij de zee, het binnenland voor me met groene hellingen, waar we dus naar toe moeten. De langste helling van de dag brengt ons dan ook naar het hoogste punt van de dag, tussen de groene struiken zie jet het gele pad ... De ondergrond is ruw, keien, kiezel, paden die door erosie uitgeschuurd zijn, het maakt het er allemaal niet makkelijker op, noch naar boven, noch naar beneden. Eigenlijk heeft het wel een beetje weg van Saoudi-Arabie ...
En mijn afdalingskunsten blijken ook een beetje afwezig, slechts de 4de dag in 2008 op de MTB, dat laat zich precies wel merken.

De eerste en enige bevoorrading ligt pas na 40kms, das wel ver, de bussen waren al lang uit, morgen een extra bus in de achterzak meenemen. Vandaar vertrekken we met 4 richting finish, maar in de mooie finale slaag ik er toch plots in om ze achter te laten, kverstond eigenlijk toch niks van hun gekwekker :-)

Aankomst aan een prachtig wit strand, blauwe zee, camping, doucke zoeken, 2 borden pasta naar binnen spelen ( van die wormpkes, jakkes), fiets douchen, bloggen, rusten, boekske lezen, ...

Morgen slechts 40kms, gelijkaardig parcours.

De uitslag van vandaag nog niet gevonden, is ook maar bijzaak.

Ciao

Sent via BlackBerry offered by Proximus

Geen opmerkingen: